Livio Soria - Montferrato Just Black
Wijnspecificaties
Wijnhuis | Livio Soria - Barbera d'Asti |
Wijnjaar | 2021 |
Regio | Piëmonte - Monferrato |
Type | Rode wijn |
Volume | 0.75 L |
Druifsoort | Albarossa, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah |
Productinformatie
Bijkomende informatie over 'Livio Soria - Montferrato Just Black'
Hoogte en productiegebied:
Calosso - San Marzano d'Asti (Piemonte, Italië) 250 m. - Zuidoosten
Druivensoort: 25% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot, 25% Syrah, 25% Albarossa
Leeftijd wijnstokken: 15 jaar
Grondsoort: Kalksteen en zand, pH 7,80
Wijnstokken per hectare: 4200 wijnstokken
Productie per hectare: 45 hL
Oogsttijd: Eind september
Oogstmethode: Handmatig met druiven gesorteerd op de wijnstok
Lagering: 20 - 24 maanden in eikenhouten vaten van 225 liter
2 tot 3 maanden in roestvrijstalen vaten
6 maanden op fles
Alcoholgehalte: 14-14,5% vol.
Totaal zuurgehalte: 5,5 g per liter H2T
pH: 3,5
Altitude et zone de production:
Calosso – San Marzano d’Asti (Piémont, Italie) 250 m. – Sud-Est
Cépage: 25 % Cabernet Sauvignon, 25% Merlot, 25% Syrah, 25 % Albarossa
Âge de la vigne: 15 ans
Tipologie de sol: Terrain calcaire et sable, pH 7,80
Pieds par hectare: 4200 pieds
Production par hectare: 45 hL
Époque: Fin septembre
Méthode de vendange: Manuelle avec triage des raisins à la vigne
Élevage et maturation: 20 - 24 mois en barriques de chêne de 225 L
2 à 3 mois en cuves inox
6 mois en bouteille
Alcool: 14-14,5 % vol
Acidité totale: 5,5 g par litre de H2T
pH: 3,5
Het verhaal
Maak kennis met het wijnhuis Livio Soria - Barbera d'Asti
Livio Soria bezit 10 hectare wijngaarden in het heuvelachtige Calosso in het zuidoosten van Piemonte. De leiachtige en kalkachtige samenstelling van de bodem zorgt voor optimale omstandigheden voor de teelt van wijnstokken zoals Barbera en andere lokale variëteiten en geeft de druiven de kenmerkende eigenschappen van het gebied voor de productie van wijnen van hoge kwaliteit. Livio en zijn zoon Alberto volgen persoonlijk elk stadium van de productie, van de wijngaard tot in de kelder. Hun aandacht is gericht op het verkrijgen van wijnen die de smaken en aroma's van het oorspronkelijke gebied behouden en tot uitdrukking brengen, met volledige inachtneming van de traditie. Sinds 1856 is de wijnbouw familietraditie. Alberto Soria (zoon) is afgestudeerd oenologie en liep stage bij verschillende topwijnbouwers in Bourgogne. Sinds de terugkomst uit Bourgogne wordt er steeds gewerkt aan continue verbetering van het werk in de wijngaarden en in de kelder. De wijnen zijn eleganter en frisser van stijl en beter gebalanceerd dan voorheen. Het gamma omvat "San Giacomo", "Roditiglia", "Just Black" en de gebalanceerde Chardonnay "Il Gallo".
RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON
Nog op zoek naar een verrassing?
Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk. Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.