1

Extra openingsuren: 21/12: 10u-17u // 23/12: 10u-18u // 24/12: 10u-16u // Gesloten op Kerstdag // 26-27/12: 9u-12u-14u-18u // 28/12: 10u-17u // 30/12: 10u-17u // 31/12: 10u-14u

Fred Loimer - Ried Loiserberg Gruner Veltliner DAC

€ 29,09(Eenheidsprijs)
€ 25,30(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'Fred Loimer - Ried Loiserberg Gruner Veltliner DAC'

Bij Witte Asperges

Bergwijngaarden tot 380 m boven zeeniveau, winderig en met temperatuurextremen. Naast de lösslagen, die naar het zuidoosten toe dikker worden, en de marmeren lenzen op sommige plaatsen, vormen vooral krijtvrije rotsachtige bruine bodems over silicaatkristallijne rotsen zoals paragneis, mica leisteen en amphiboliet, die elkaar afwisselen in een smalle ruimte.

Origin : Kamptal
Site : Langenlois Ried Loiserberg

Cellar
Harvest: selective harvest by hand in 20 kg crates – 10 and 26th September an 10th October
Maceration time: whole cluster pressing
Fermentation: spontaneous fermentation in big used oak barrels (2500 lt & 1250 lt) for 4-8 weeks by 20°-24° C and 50% in stainless steel tanks by 20°-22° C

Aging: in big used oak and acacia barrels & 25% in stainless steel tanks, 4 months on full lees and 4 months on fine lees

Tasting note
Straw yellow hue with green highlights. A fruit-scented bouquet with notes of dried apple, honeydew melon and pineapple slices along with hints of wet stone and eucalyptus berry. The palate, with mouth-filling extract sweetness, exudes clear notes of yellow fruit, grape jelly and orange juice. Powerful structure that delivers full body and balanced acidity – excellent harmony! – and beautiful piquancy in the never-ending finish.

Food recommendation
a variety of chicken dishes – especially chicken wings

ADDITIONAL INFORMATION
Alcohol : 12,5%
Bio : Biowein, AT-BIO-402
Color : Weiss
Origin : Langenlois
Quality level : Kamptal DAC
Grape variety : Grüner Veltliner
Residual sugar :trocken
Drinking suggestion : 12-14°

Weingut Fred Loimer - Langenlois (bio)

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Weingut Fred Loimer - Langenlois (bio)

Oostenrijk(Land)Kamptal(Regio)
Fred Loimer is een (bio) dynamische en bijzonder getalenteerde wijnbouwer. 40 hectare wijngaarden zijn in productie waaronder de allerbeste percelen rond Langenlois. Fred nam het wijngoed over in 1998 van zijn ouders. Zijn "hartstocht" betreffende het maken van opmerkelijke wijnen leverde hem al vlug de bijnaam "Perfectionist" op. In het jaar 1999 werden grote veranderingen gedaan, nieuwe moderne gebouwen werden boven de 800 m² eeuwenoude kelders gebouwd. Een waar staaltje van architectuur dat de bijnaam kreeg" The Black Box".

Langenlois is de "hoofdstad van het Kamptal", en het ligt hier alsof het vanwege de wijn is gepositioneerd: Het Waldviertel in het noorden stuurt de koele lucht, vanuit het zuiden, waar de Kamp zich opent naar de Donau, Langenlois ontvangt zonneschijn en Pannonische zachtaardigheid. Al met al resulteert dit in dat "hete dagen/koele nachten klimaat" dat zo typisch is voor het Kamp-dal en zo uitstekend geschikt is voor de armoa-uitdrukking van de druiven.

De geologie die hier overheerst is net zo rijk aan contrasten: in het noorden vinden de wortels van de wijnstokken hun weg door gneis en mica leisteen van de Boheemse massa, zandsteen overheerst in Heiligenstein, terwijl in het zuiden de lösslagen zich vaak enkele meters dik opstapelen.

We zijn blij dat we in Kamptaler toplocaties zoals Loiserberg, Käferberg, Steinmassl, Seeberg, Heiligenstein of Berg Vogelsang wijngaarden hebben en dat we met onze wijnen kunnen bijdragen aan de internationale reputatie van de Kamptaler als streek van herkomst van uitstekende witte wijnen.

De totale aanplant is verdeeld als volgt ; Riesling 30%, Gruner Veltliner 53%, Chardonnay 7%, Grauburgunder 7% en Blauburgunder 3%. Niet minder dan 11 single vineyards geven een grote diversiteit aan wijntypes, stijlen en smaken : Spiegel, Kaëferberg, Steinmassel, Seeberg, Loiserberg, Dechant, Heiligenstein, Ladner, Kogelberg, Kittmansberg en Eichelberg.

De wijnranken groeien laag bij de grond zodat de druiven alle terugkaatsende warmte kunnen opnemen, terwijl het smalle hogere bladerdak voor de fotosynthese en de nodige schaduw zorgt. Densiteit van de wijngaard is 5000 stokken per hectare, de opbrengst wordt hierdoor laag gehouden waardoor de wijnen aan extract en concentratie winnen.
De meest belangrijke terroirs voor Gruner Veltliner zijn de Crus Spiegel en de Kaëferberg. Voor Riesling de Seeberg (sappig en gestructurreerd) en Steinmassel (puntfijne zuren en uitmuntend mineraal).

Alle wijnen zijn KAMPTAL DAC ÖWT wijnen en zijn Bio gecertifiëerd RESPECT.
Ongeveer 200.000 flessen worden gebotteld waarvan 94% wit, 5% rood en 1% zoete wijn.

RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.