1

A.D.1212 - Rosso Orvieto Umbrië - Decugnano Dei Barbi

€ 25,87(Eenheidsprijs)
€ 22,50(vanaf 6 stuks)

Productinformatie

Bijkomende informatie over 'A.D.1212 - Rosso Orvieto Umbrië - Decugnano Dei Barbi'

Vinificatie
Roestvrij staal. 50% rijping in Franse vaten gedurende 12 maanden.

Dompel jezelf onder in de geschiedenis en traditie van onze belangrijkste rode wijn, als eerbetoon aan het verleden van Decugnano en het cruciale jaar 1212 toen de naam van deze magische plek voor het eerst op een document verscheen. In dat jaar waren twee priesters, Giovanni en Pietro, verantwoordelijk voor Santa Maria di Decugnano en produceerden ze met passie en toewijding wijn voor de geestelijken van Orvieto.
Elke fles van deze kostbare wijn verbergt een nauwgezette vinificatie, zorgvuldige rijping in Franse eiken barriques en een bijzonder verfijnd mengproces.
Het resultaat? Een aristocratische, harmonieuze en elegante wijn die het terroir van Decugnano prachtig uitdrukt. Bereid je voor op een stukje geschiedenis bij elke slok.




Awards
2020
94 Daniele Cernilli, 93 James Suckling, 93 Falstaff, 92 Vinous, 5 Grappoli Bibenda
2019
94 Doctor Wine, 92+ Vinous, 91 James Suckling, 5 Grappoli Bibenda
2018
93 Falstaff, 92 Doctor Wine, 91 Vinous, 5 Grappoli Bibenda
2017
93 Falstaff, 90 Vinous, 5 Grappoli Bibenda, 93 Luca Maroni
2016
92 James Suckling, 92 Wine Advocate; 89 Wine Enthusiast
2015
93 James Suckling, 92 Wine Advocate
2013
94 James Suckling
2012
91 Wine Advocate
2009
92+ Wine Advocate

Tenuta Decugnano Dei Barbi - Orvieto Umbrië

Het verhaal

Maak kennis met het wijnhuis Tenuta Decugnano Dei Barbi - Orvieto Umbrië

Italië(Land)Umbrië(Regio)

Ik creëerde Decugnano dei Barbi in 1973 met als doel het produceren van wijnen van de hoogst mogelijke kwaliteit en met respect voor een uniek en kostbaar terroir aldus Claudio Barbi. Maar bovenal houden we ervan om elegante, ongelooflijk aangename wijnen met een sterke identiteit te produceren die door verfijnde klanten over de hele wereld worden gewaardeerd.
Decugnano dei Barbi wordt gezien als één van de beste wijnproducenten van
Orvieto. Het wijnhuis ligt tussen de plaats Orvieto zelf en het nabijgelegen Lago di Corbara. Het gebied staat bekend om haar goede witte kwaliteitswijn, de Orvieto DOC. Met de Decugnano dei Barbi Il Bianco (Orvieto Classico Superiore DOC, een wijn die al meermaals bekroond is…) en de Decugnano dei Barbi Villa Barbi Bianco heeft het bedrijf twee topwijnen in haar assortiment uit dit gebied. De witte wijnen bestaan voor het grootste deel uit, Grechetto en Vermentino en in mindere mate Sauvigon Blanc en Procanico. De rode wijnen deels uit Sangiovese, Cabernet Sauvignon en Merlot.


RELATIEGESCHENKEN & CADEAUBON

Nog op zoek naar een verrassing?

Laat vrienden, klanten, medewerkers genieten van een kwalitatieve fles wijn bij Leirovins. Met ons ruim en internationaal wijnengamma vindt u er vast een mooi relatiegeschenk.  Of kies eenvoudig voor een leuke cadeaubon van Leirovins en trakteer uw relaties met een heerlijke wijn naar keuze.